dansplatsen logotyp

Kurs beskrivning

Kom och träna med Sveriges alldeles egna Zumba® Education Specialist

Zumba Fitness®

Zumba är i första hand roligt, annorlunda, enkelt och effketivt! Zumba Fitness® baseras på konditionstränande, rytmisk dans och har blivit en av de snabbast växande träningsformerna i USA. Heta latinska rytmer som cumbia, salsa, samba och merengue har kombinerats med läckra danssteg som tränar överkroppen, underkroppen och allt däremellan. ZUMBA kombinerar snabba och långsamma rytmer, involverar intervallträning med fettförbränning och styrka. Rörelserna i ZUMBA är enkla att följa och det känns snarare som en fest man är på än ett träningspass. Det är så kul att man inte ens tänker på att man tränar!

Tisdagar 20.00-21.00 med Monika - Lokal Park Folkets HusZumba® Gold - nybörjare, gravida och seniorer. Kursstart v.6

Zumba gold är för dom aktiva äldre eller för dom som vill komma igång med sin träning, är nybörjare, har svårt för koordinationen eller har nåt handdikapp av något slag. Varje Zumba gold klass är anpassad efter deltagarnas behov och kan därför se väldigt olika ut från klass till klass! En gold klass har lägre intensitet än en Zumba fitness klass och är väldigt basic i steg och kombinationer och inga hopp.

Mer info kommer vid intrese för kursen

Zumba® Toning

Att komplettera Dina Zumba pass med ett Zumba Toning pass är inte fel. Det är inte styrketräning i bemärkelsen bygga stora biffiga muskler. Det handlar snarare om att tajta till och stärka det Du redan har. Toning formar musklerna och stärker skelettet bara genom att lägga till lätta vikter i händerna. Med lätta vikter menas ett halvkilo upp till knappt 1,5. Det är inte meningen att det ska vara tungt. Meningen är att öka intensiteten i passet och på så sätt öka förbränningen. Zumba Toning sticks får du låna av Dansplatsen.Zumba® Sentao

Genom att förvandla en stol till en danspartner, stärker det explosiva Zumba Sentao ™-programmet din core , förbränner kalorier och tonar dina muskler. Revolutionera din konditionsträning med målinriktat motstånd blandat med exotiska rytmer från världens alla hörn. Detta är ett helt nytt träningsprogram där vi arbetar med stolar för att öka styrka, balans, bålstyrka och kondition. Delar av passet genomförs sittande eller med en stol som stödredskap.