dansplatsen logotyp

Projekt

Dansplatsens Modern Talking Projekt

Vi vill uppmärksamma ämnet kring musikens makt på barn och ungdomar. Vi ber Er att läsa vår projektplan och hoppas på att Ni hör av Er till oss och hjälper oss att lyfta fram ämnet.

Vad är DPMTP?

För oss är musik otroligt viktig och vi har funderat mycket på vilken typ av musik våra barn utsätts för dagligen. Det blir svårare och svårare att hitta bra musik med rena texter utan en massa svordormmar, sex och droger och kvinnoförnedring. 
Därför har vi på Dansplatsen beslutat oss för att göra ett dansprojekt, denna termin, med alla våra grupper.

“Dansplatsens Modern Talking Projekt”

Målet med detta projekt är att gå emot strömmen och vägra att utsätta våra elever för oetisk komersiell musik. Vi vill på detta sätt väcka människors intresse för vilken makt musik egentligen har.


Barn gillar rolig musik, roliga kläder och glada melodier. Om du spelar din musik högt hemma flera dagar i veckan kommer barnen med största sannolikhet att fastna för just den sortens musik när de kommer in i den åldern där de växt ifrån barn-musiken :)   När barn får en förfinad musiksmak följer också låttexter med på köpet, som inte är helt barnanpassade . De sjunger med, långt innan de förstår vad de sjunger. Sen lär de sig sakta engelska och man får ägna sig åt att svara på frågor om vad den kryddiga raptexten menar "my bitches and my hoes”.


Modern Talking är som sagt dock bandet som fått stå modell för det många anser är 80-talets dåliga smak, vilket vi tycker är väldigt oförtjänt. Musiken kanske inte belönas med något Polarpris direkt, men det är väldigt snyggt gjort och producerat i 80-talets discovärld när den är som allra bäst. Thomas och Dieter hade en enorm känsla för hits och för vad 80-talets ungdomar ville dansa och lyssna till och texterna till låtarna var “rumsrena”.

Vår plan:

Under denna termin jobbar alla våra dansgrupper med att få göra en dans till en Modern Talking låt.
Den 3:e december 2013, kommer vi att samla alla dansgrupper i Park Folkets Hus i Älvjsö, för att sätta ihop alla danser till en enda lång dans.
Denna dans kommer att filmas och därefter läggas ut på YouTube.


Syfte? Syftet är att väcka ett intresse för detta ämne kring musik, genom vårt klipp.
Vi kommer även att kontakta lokala tidningar, radio och eventuellt TV. Ett mail kommer även gå ut till Modern Talkings Thomas Anders och Dieter Bohlen, med syfte att locka dem till att ta del av projektet.

Ändamål? Egentligen så handlar hela projektet om att vi vill göra något roligt för våra elever. Musik idag har en sådan makt, både på gott och ont, och att få vara en del av detta projekt kan vara en rolig erfarenhet och upplevelse för dem. Projektet kanske även väcker frågor hos människor om vad som egentligen anses vara lämplig musik för barn och ungdomar. Det är dags för oss vuxna att ta ett ansvar kring detta! Låt barn vara barn.

Engagemang? Hur kan Du/Ni hjälpa till?
Först och främst så behöver du lyssna lite på Modern Talking ;)
Sedan så kan du fundera på om du har DU/NI vill bli involverade och hjälpa oss att lyfta fram detta ämne.
Vi skulle även vilja hitta en del sponsorer. Vårt mål är att kunna köpa in likadana T-shirts till alla barn för själva filminspelningen.

Sponsorer i form av dricka, fika, goodiebags… ja allt ni kan komma att tänka på för att göra själva inspelningsdagen till ett trevligt event för barnen. Känner ni några ljus och ljudtekniker som skulle kunna bidra med coolt scenljus?
All hjälp är varmt välkommet.


Kontakt:
Monika Lejman Sacristan
info@dansplatsen.nu
070-7108433
Gilla projektet på FB för de senaste uppdateringarna: www.facebook.com/DPMTP